Ακολουθήστε μας
Image Alt

Out Of The Box Challenge

  /  Out Of The Box Challenge

Δεν υπάρχουν όρια για τον άνθρωπο που έχει αστείρευτη φαντασία!

Βάλαμε στόχο να κάνουμε το σχολείο όπως θα έπρεπε να είναι:

Ένας χώρος όπου κάθε παιδί θα βρίσκει χώρο έκφρασης, θα αναπτύσσει δεξιότητες, θα παίρνει γνώσεις, αλλά θα καλύπτει και τις συναισθηματικές του ανάγκες.

Μία εκπαίδευση που θα τοποθετεί το σχολείο μέσα στην κοινωνία και την κοινωνία μέσα στο σχολείο. Μία εκπαίδευση που θα είναι χτισμένη με χιούμορ, φαντασία και θα χαρίζει εμπειρίες.

Ένα όμορφο ταξίδι, με προκλήσεις, με δυσκολίες, με εκπλήξεις, που πάντα θα αφήνει στο τέλος την αίσθηση της ικανοποίησης και της πληρότητας στους ταξιδιώτες του, μαζί με έναν θησαυρό από σκέψεις, στιγμές, εικόνες, αρώματα και γεύσεις.

Για αυτόν τον λόγο διοργανώνουμε το Out of the Box Challenge, τον πρώτο μαθητικό διαγωνισμό φαντασίας & κριτικής ικανότητας, και τον σχεδιάσαμε για σένα!

Σε αυτή την πρόκληση δε θα σε βοηθήσει να θυμάσαι πράγματα απ’ έξω! Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση και δε χρειάζεται να διαβάσεις τίποτα από πριν! Χρειάζεται να φέρεις μαζί σου την επιμονή, τη συγκέντρωση, την κρίση και τη φαντασία σου.

 

Να θυμάσαι: Δεν υπάρχουν όρια για τον άνθρωπο που έχει αστείρευτη φαντασία!

 

Οι φάσεις του διαγωνισμού

 

Α φάση

Μαθητές Γ’ με ΣΤ’ Δημοτικού θα προσέλθουν σε εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο για να πάρουν μέρος απαντώντας σε προβλήματα λογικής και φαντασίας. Τα προβλήματα έχουν διαβάθμιση δυσκολίας και θα εξετάζουν κριτική ικανότητα, δημιουργικότητα και διαθεματικότητα.

Β φάση

Οι μαθητές που θα διακριθούν στην Α φάση θα συμμετάσχουν σε ένα μεγάλο φεστιβάλ δημιουργικότητας. Το φεστιβάλ θα είναι με σταθμούς, σαν παιχνίδι, και οι συμμετέχοντες θα πρέπει μέσα από ομαδικές προκλήσεις, κατασκευαστικού χαρακτήρα, να συλλέξουν πόντους που θα αναφέρονται σε κριτική ικανότητα, δημιουργικότητα, ομαδικότητα, ηγετικές ικανότητες και ικανότητα να περάσουν από την ιδέα στην πράξη.

Γ φάση

Τα παιδιά που θα προκριθούν από τη Β φάση θα συναντήσουν τον επιταχυντή. Εκεί θα επιλέξουν ανάμεσα σε απαιτητικές αποστολές και θα κληθούν να βρουν καινοτόμες και ρεαλιστικές λύσεις μέσα σε 10 μέρες, συμβιώνοντας σε κατασκηνωτικό χώρο.Θα έρθουν σε επαφή με ειδικούς που θα λειτουργήσουν ως πηγές για αυτά και θα παρακολουθήσουν workshops. Στο τέλος των 10 ημερών θα παρουσιάσουν τη λύση τους, θα μαζέψουν πόντους για την εφαρμοστικότητά της, την καινοτομία της, την επιμονή, την ανθεκτικότητα και τη συνεργατικότητά τους.

 

 

To Out of the Box Challenge γίνεται από το 2018, μέχρι τώρα έχουν πάρει μέρος περισσότερα από 2.500 παιδιά, σε 27 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου, σε περισσότερα από 50 εξεταστικά κέντρα.

Σήμερα, περισσότεροι από 15.000 παιδιά έχουν λύσει τα θέματα εκτός του διαγωνισμού, όπως έχουν αξιοποιηθεί σε περισσότερα από 600 σχολεία.

 

Το Out of the Box Challenge απέσπασε GOLD βραβείο στα Education Leader Awards.